Στο νοσοκομείο η Βέφα Αλεξιάδου - Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε

 

Δύσκολες ώρες για την γνωστή μαγείρισσα - οι απώλειες που σημάδεψαν την ζωή της.

Δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει η γνωστή μαγείρισσα δεν θα Αλεξιάδου αφού όπως και οι δυο μαρτυράμε φωτογραφία που ανέβασες ιστορία στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο

Δεν υπάρχει πληροφόρηση αυτή τη στιγμή ποιο είναι το πράγμα που την ταλαιπωρεί ο λόγος δηλαδή που κατέληξε στο νοσοκομείο πάντως τη φωτογραφία της είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και φαίνεται ο οργανισμός της εξασθενημένος


Στη ζωή της βίωσε δύο τεράστιες απώλειες τον χαμό των δύο κοριτσιών της.
Η ίδια έχει μιλήσει στο περιοδικό λοιπόν για το χαμό των δύο κοριτσιών της αλλά και για την χαρά που της δίνουνε σήμερα οι εγγονούλες της.

Η Βέφα Αλεξιάδου για τις αδικοχαμένες κόρες της
Μιλώντας για τις κόρες της που έχουν φύγει από τη ζωή λέει: «Ο πόνος είναι μεγάλος έτσι κι αλλιώς. Αλλά εγώ έχω ακόμα πιο μεγάλο πόνο, γιατί τα κορίτσια μου θα μπορούσανε να ζούνε. «Έφυγαν», γιατί δεν πήγαιναν στο γιατρό. Η Αλεξία είχε άσθμα, με το οποίο θα μπορούσε να ζήσει σε όλη της τη ζωή, όπως ζούνε όλοι οι ασθματικοί. Βέβαια για να ζήσεις με αυτή την πάθηση, δεν πρέπει να καπνίζεις, να πίνεις, ούτε να έχεις τον σκύλο αγκαλιά, όταν ξέρεις ότι επιβαρύνει την κατάστασή σου. Εκείνη τα έκανε και τα τρία. Φώναζα εγώ, αλλά δεν με άκουγε ούτε αυτή, ούτε ο άντρας της. Έπαιρνε κορτιζόνη, την ημέρα που «έφυγε» ίσως πήρε λίγη παραπάνω και έπαθε ανακοπή. 44 ετών, πόνος αβάσταχτος. Το είχε από 3 ετών, αλλά όσο ήταν κοντά μου την πρόσεχα, μετά σταμάτησε να πηγαίνει στον γιατρό. Και η μεγάλη μου είχε καρκίνο στη μήτρα, τον οποίο θα μπορούσε να είχε προλάβει, αλλά όταν πήγε στον γιατρό, ήταν πολύ αργά. Δεν είναι ότι έχασα απλά τα παιδιά μου, τα έχασα χωρίς να πρέπει να τα χάσω. Δεν τους πήρε ο Θεός, «έφυγαν» μόνες τους».

Όπως είπε βρίσκει παρηγοριά στις εγγονές της: «Οι εγγονούλες μου είναι η χαρά μου. Δεν τις βλέπω, βέβαια, συχνά, γιατί η μια είναι 23 ετών και είναι καθηγήτρια αγγλικής λογοτεχνίας στο Cambridge. Είμαι τόσο περήφανη για εκείνη. Η μικρή τώρα ξεκινάει τις σπουδές της στο Δουβλίνο. Είναι πολύ καλά κορίτσια. Το κρίμα είναι που έχασαν τόσο νωρίς τη μάνα τους».

Θυμίζουμε πως η Βέφα Αλεξιάδου απέκτησε δύο κόρες, την Αλεξία, η οποία έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στις 29 Οκτωβρίου 2014, και την Άντζελα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Η συνέντευξη που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο
Πάντα μαχητική και χωρίς να το βάζει κάτω παρά τις απώλειες που βίωσε η κυρία Βέφα Αλεξιάδου είχε μιλήσει πέρσι για το πώς αντιμετωπίζει τον χρόνο που περνάει λέγοντας: «Είμαι 89 ετών και παρ' όλα αυτά δεν έχω σταματήσει να ονειρεύομαι».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό «Τηλέραμα» υπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με το πόσο πολύ σημαντικό είναι να συνεχίζεις να ελπίζεις ότι όλα θα φτιάξουν και το πόσο εξίσου σημαντικό είναι να ονειρεύεσαι.

«Παρόλο που είμαι 89 ετών κι αύριο μπορεί να πεθάνω, ακόμα κάνω σχέδια. Δουλεύω, γιατί η δουλειά είναι το καλύτερο φάρμακο και με κάνει να ξεχνιέμαι. Έχω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα, τις παραγγελίες μου, τα βιβλία μου που πάνε σε όλο τον κόσμο. Με αυτά ασχολούμαι... Νιώθω χορτασμένη από εμπειρίες. Ταξίδεψα με τον άντρα μου χεράκι-χεράκι σε όλο τον κόσμο. Μαγείρεψα για αμέτρητους ανθρώπους, έζησα μεγάλες χαρές και μεγάλες λύπες. Δεν σκέφτομαι τον θάνατο. Όταν είναι να έρθει, θα έρθει. Είμαι ψύχραιμη για αυτό. Ως τότε θα κάνω όνειρα και ξέρω πως η ζωή δεν θα σταματήσει, όταν εγώ φύγω. Είναι πολύ παρηγορητικό αυτό, αν το σκεφτείς. Το ότι η ζωή πάντα θα συνεχίζεται», είχε πει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες απο protothema.gr

Post a Comment

Previous Post Next Post